Селекционерът на Италия Роберто Манчини пожела успех на Андреа Пирло, който пое Ювентус и сподели, че бившият плеймейкър е късметлия. Той сподели още, че Аталанта може да се представи успешно срещу ПСЖ в Шампионската лига.

Бергамаските ще играят на четвъртфиналната фаза в турнира срещу парижани тази седмица.

„Бях изненадан, че Ювентус отпадна от Лион. Бях сигурен, че ще продължат. Но тази година беше ужасна, непредсказуема и трудна за всички. Особено за клуб като Ювентус, който направи много промени“, заяви Манчини пред „Гадзето дело Спорт“.

„Сари не успя да прокара философията си за футбола. Пирло има късмет. Започва от върха и с най-добрия отбор в Италия. Аз не стартирах от дъното, защото стартирах във Фиорентина, но това не е Ювентус. Андреа има страхотни познания и визия за футбола. Също като Даниеле Де Роси. Бих работил с него. Винаги има първи път. Пирло отваря нова страница в живота си. Нека го подкрепим. Пожелавам му успех“, добави още той.

„ПСЖ е страхотен отбор, който има повече опит от Аталанта. Те са на върха, но загубиха играчи като Кавани, Ди Мария, Верати и Мбапе. Техният шампионат бе спрян през март, но независимо от това Аталанта си заслужи мястото в четвъртфиналите на Шампионската лига и трябва да играе уверено“, каза Манчини.