Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри потвърди, че крилото Федерико Киеза няма да бъде на разположение срещу Фрозиноне в Купата на Италия в четвъртък, но може да се върне за следващия мач от Серия А срещу Сасуоло.

"Бианконерите" приемат Фрозиноне в Торино в четвъртък на четвъртфиналите на Купата на Италия. Това ще бъде мач номер 400 за Алегри на пейката на Ювентус.

"Наистина съм щастлив да направя 400 мача с Ювентус и да съм зад легенди като Джовани Трапатони, който беше мой треньор в Каляри, както и Марчело Липи. Това е голяма чест“, каза Алегри на пресконференция преди мача.

"Когато пристигнах, не мислех, че ще прекарам осем години в Ювентус. Гордея се с това, но трябва да гледаме напред и трябва да се класираме за полуфинала. Тук научих, че трябва да се съсредоточим върху това, което ще се случи занапред, а не върху миналото", каза още Алегри.

Киеза пропусна неделната победа с 2:1 като гост на Салернитана заради лека контузия на коляното и все още не се е възстановил напълно.

"Той няма да играе, не е в групата. Коляното продължава да се подобрява и ако всичко върви по план, той със сигурност ще бъде на разположение във вторник срещу Сасуоло. Андреа Камбиазо е готов след заболяване. Рабио, Матия де Шилио и Мойз Кийн са аут, а останалите са на разположение”, каза Алегри.