В петък вечерта Федералният апелативен съд в Италия наложи много тежка санкция на Ювентус, отнемайки 15 точки от актива на тима. „Биаконерите“ побърза обаче да излязат с изявление относно наказанието, което бе наложено на клуба заради финансови нарушения по време на предишното ръководство и обявиха, че ще обжалват тази санкция.

„Днешното решение на Федералния апелативен съд представлява несправедливо отношение към Ювентус и неговите директори в сравнение с всички останали клубове. Внимателно ще прочетем какви са мотивите на съда, преди да внесем обжалване пред Спортния гаранционен съвет. Искаме да напомним, че Ювентус и директорите на клуба са обвинени в нарушение на правило, което няма нищо общо със спорта и това вече бе доказано. Смятаме, че това решение е явна несправедливост към клуба и милионите му фенове, и вярваме, че тя ще бъде поправена на следващото съдебно ниво“, обявиха от клуба.

Сега Ювентус ще има 30 дни след обявяване на мотивите да обжалва въпросното решение на съда пред Спортния гаранционен съвет към Италианския олимпийски комитет, който е най-висшата спортна съдебна инстанция в страната. От там обаче не могат да отменят наказанието на торинци, а могат единствено да върнат делото за преразглеждане във Федералния апелативен съд. Това може да се случи само, ако има формално нарушение на съдебните правила.