Звездата на Ювентус Миралем Пянич похвали оттеглящия се през лятото треньора Масимилиано Алегри. Самият Алегри изигра ключова роля за привличането на босненския халф от Рома през лятото на 2016 година.

“Алегри се справи феноменално с нас като отбор. Не е лесно да се мотивира група звезди, както в нашия случай, но той винаги успяваше“, коментира халфът на “бианконерите“.

Босненският национал също така коментира и възможността да играе за френския национален отбор като тийнейджър.

“Когато бях на 18 и играх за Лион, хора от френската футболна асоциация се свързаха с мен, за да се опитат да ме привлекат да играя за Франция. За тях обаче беше проблем, че Босна и Херцеговина се бяха свързали с мен малко преди това. Това щеше да е изключително сложен избор, но на 17-годишна възраст вече бях взел решение. Бях много горд, когато играх с националния отбор на Босна на Световното първенство в Бразилия през 2014“, обясни полузащитникът.

Пянич беше запитан и за чувството да играе с играч от калибъра на Кристиано Роналдо.

“Играчите на най-високото ниво трябва да сме постоянно концентрирани и ментално много силни. Роналдо е пример точно за това. Нивата му на концентрация са също толкова извънземни, както когато нещата вървят добре, така и когато не са толкова розови. Той е изключително уверен в себе си, което му позволява винаги да се движи в правилната посока“, завърши босненската звезда на италианския шампион.

Автор: Емануил Тодоров