Шампионът на Италия Ювентус не е в цветущо финансово състояние и след края на сезона ръководството трябва да вземе важно решение, твърди Tuttomercatoweb. За да преодолее негативните последици от пандемията, грандът от Торино ще е принуден да се лиши от поне един от най-скъпите си футболисти.

Дилемата в Юве е дали да бъде предложен нов договор на Кристиано Роналдо. Португалецът се чувства много комфортно в клуба. Той има контракт до лятото на 2022 година и е готов да го удължи, но шефовете на "старата госпожа" не бързат с конкретно предложение.

Ако Кристиано остане още 1-2 години в Юве, цената му значително ще спадне заради възрастта, но в същото време той ще продължи да взима огромна заплата. Затова шефовете на итлианския гранд обмислят дали не е по-добре да продадат нападателя след края на сезона.

Ако Роналдо остане, Ювентус почти сигурно ще се раздели с втория си най-конвертируем футболист - Матайс де Лихт. Нидерландският защитник е млад и за него "бинаконерите" могат да получат добри пари в случай, че клубът действително се окаже принуден да продава.