Прокуратурата в Италия започна разследване на трансфери в Серия А по подозрение, че са завършени със завишена оценка, съобщиха „Ла Република“ и „Ил Темпо“.

Според информациите на двата източника, разследващите проверяват 62 съмнителни трансфера в Калчото по сигнал на специална наблюдаваща комисия към Италианската футболна федерация. Комисията е изпратила доклад до президента на федерацията Габриеле Гравина и прокуратурата с препоръка да провери казуса.

 

Ювентус е начело на списъка с 42 трансфера, в които 21 играчи са препродавани на обща стойност 90 милиона евро, но в действителност реалният оборот от тези сделки е едва малко над 3 милиона евро.

Сред съмнителните сделки е и трансферът на Виктор Осимен от Лил в Наполи за 71 милиона евро. Като част от сделката Наполи прати четирима играчи в Лил за 20 милиона, а трима от тях сега играят в нискоразрдни отбори в Италия. Английският Манчестър Сити също е попаднал сериозно в радара на разследващите.

Подобен скандал имаше миналата година и в Серия Б на Италия, в резултат на който бяха отнети точки на Чезена и Киево, а по-късно и двата клуба фалираха.