Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари е убеден, че отборът на Торино ще са пределно мотивирани по време на градското дерби между двата отбора, като се надява “бианконерите” да неутрализират това.

„Тъй като това е дерби, знаем, че ще срещнем мотивиран отбор и поради различни причини е все по-важно за тях да постигнат резултат. Когато даден отбор може да разчита на подобна мотивация, трябва да се справим добре, за да я неутрализираме. В момента Джорджо Киелини тренира с кондиционните треньори, най-вероятно сме близо до края на неговата атлетическа програма. Изглежда, че той ще е на линия малко след този мач или веднага след това. Понякога публиката може да те извади от трудни ситуации в мачовете, но навикът си остава, особено във времето преди мача“, заяви италианският специалист на днешната си пресконференция преди мача.

„Бих казал, че е грешно да се играе утре слеобед, но като треньор на Ювентус ще заявя, че утре има мач от 16:15 (б.р. - местно време в Италия) и ще играем за победа. Федерико Бернардески е в момент, в който се справя добре. Дъглас Коста заслужава да играе, но по време на мача може да бъде смъртоносен и точно затова може да се появи от пейката. Кристиано Роналдо и Пауло Дибала играят по-близо и следователно те се намират на скорост по-често. На тренировките правят такива упражнения. Вчера пък Алекс Сандро прекара 15-20 минути с нас по време на тактическа сесия. Стори ми се добре. Дано да е на разположение следващата седмица, за да започне в някои мачове. Изглежда, че се възстановява добре от контузията си”, каза още Сари.