Една от легендите на световния футбол Джанлуиджи Буфон се очаква официално да обяви оттеглянето си от спорта в четвъртък на специална пресконференция. Но въпреки желанията му, от семейството му продължават да искат да го гледат на терена. 

40-годишният страж е от спортно семейство, а сестра му Вероника, която е бивша волейболистка, го призова да остане на терена поне още един сезон. Според нея, той няма основателни причини да се откаже. 

"Колкото повече го гледам в мачовете, толкова повече не ми прилича на играч, който е в залеза на кариерата си. Когато аз бях на 27 години, имах всички основания да спра с волейбола. А какви са неговите в момента? Че е станал на 40, голяма работа."

"Все пак говорим за човек, който имаше основополагаща роля в спечелването на седмата поредна титла на Ювентус, който донесе и Купата на Италия. А да не говорим какъв феноменален мач направи срещу Реал Мадрид в реванша в Шампионската лига."

"Джиджи е световно наследство на ЮНЕСКО и го казвам като бивш професионален спортист, не като негова сестра. Точно защото съм му сестра и го обичам, искам най-доброто за него. И точно затова не мисля, че трябва да спре с футбола. Като го гледам в очите, не виждам човек, който иска да спре с футбола", сподели Вероника Буфон.