Старши треньорът на Наполи - Лучано Спалети, не се съгласи с мнението на колегата си Масимилиано Алегри, че срещата между двата отбора е по-важна за неаполитанците и те могат да загубят повече. 

“Разбирам, че е удобно за Алегри да мине за поддържащ играч, но за Юве не е възможно да се скрие от ролята на фаворит. Някои инвестиции се изплащат с това да се бориш за Скудетото и Шампионската лига. Излишно е да слагаш фалшива брада, в Ювентус няма да са доволни на четвърто място”, коментира Спалети.

“Когато носиш тази фланелка, трудно е да играеш със страх. Никой няма да е уплашен, те са силни играчи по отношение на характера им. Двата отбора ще играят аз победа и ще бъде страхотно шоу”, допълни той.

“Двата отбора са с различна философия. За Алегри и Ювентус победите на единственото, което има значение. Тук, при нас, има повече сърце и душа. Тук игра Марадона. Той показа колко красова има във футбола и ние носим тази красота с нас, помним този футбол и се надяваме да го доближим.

Те са наредени по-близо до наказателното си поле и така е по-лесно в дефанзивен план, отколкото когато пресираш високо. Друг въпрос е желанието да играеш определен футбол, уменията на играчите, с които разполагаш, и дали като зрители ти харесва този футбол. Ние правим това, което искаме и това, което феновете харесват. Наскоро от тук има един треньор - Сари, който не спечели нищо, но хората говорят за неговия футбол. Преди това Бенитес спечели два трофея, но не впечатли като Сари. Понякога оставяш следа с впечатлението, което оставяш, а не с резултатите”, каза още Спалети.

Наполи и Ювентус се изправят един срещу друг в мач от 18-ия кръг на Серия А в петък 13-и януари. Неаполитанци влизат в срещата като лидер в класирането, със седем точки преднина пред "бианконерите", които заемат втората позиция в италианския шампионат.