Голямата звезда на Ювентус Пауло Дибала не се нае да дава обещания, че ще прекара цялата си кариера в италианския шампион. Аржентинецът призна, че е голяма чест да носи фланелката с магнетичния за „бианконерите” №10, но това не е гаранция за нищо.

По-рано тази година 24-годишният играч подписа нов контракт с торинци, а генералният мениджър Джузепа Марота тогава не скри намеренията си да задържи аржентинеца в клуба до последните му дни на професионален футболист.

Дел Пиеро хвърли всички в размисъл - кой да е №10?

„Аз не мога да дам никакви обещания, особено когато нещата не зависят изцяло от мен”, коментира Дибала пред „Франс Футбол”. „В момента определено не казвам: „Това е последната ми година, тръгвам си.” Мисля единствено за настоящето и всичко, което мога да спечеля.”

„Клубът сам ми предложи да играя с №10, това е голяма чест. В модерния футбол никой не знае какво крие бъдещето, през лятото имахме шокиращи примери в тази връзка (очевидно визира трансфера на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен за 222 милиона евро – б.р.).”

Ювентус прави Дибала по-скъп от Неймар

„Дуел с Неймар за „Златната топка”? Да, би било страхотно предизвикателство! Меси и Роналдо вършат чудеса на терена, но Неймар е много близо до тяхното ниво, той има шанс за следващата „Златна топка”. Колкото до мен – аз чакам, работя, за да достигна подобни висини и да печеля индивидуални награди.”

„Когато бях малък и щом училището приключеше през лятото, ние сядахме около лагерен огън. Веднъж всеки от нас си намисли желание. Моето беше да стана най-добрият футболист в света, следователно да спечеля и „Златната топка”, завърши Дибала.