Думите "рекорд" и "Шампионска лига" са неразривно свързани с името на легендата на световния футбол Кристиано Роналдо. 34-годишният португалец постави ново върхово постижение в Турнира на богатите до името си и показа, че наистина е кралят на тази надпревара. 

Във вторник вечерта неговият Ювентус подчини Байер Леверкузен, а това беше 102-та победа на нападателя в този турнир. Така той изпревари легендарния вратар Икер Касияс, който беше завоювал 101 успеха на вратите на Реал Мадрид и Порто, преди кариерата му да претърпи принудителен застой заради инфаркта, получен през май тази година. 

Трети в подреждането е бившият халф на Барселона Шави Ернандес, а играещата легенда на каталунците Лео Меси е едва четвърти със "само" 80 победи в турнира. Така Роналдо изглежда недостижим на върха на тази класация, а и със сигурност ще увеличи още повече сметката си. 

Той отбеляза и гол във вратата на "аспирините" и вече има 127 в Шампионската лига, където отдавна е окупирал реализаторския връх. Най-близкият му претендент отново е Лео Меси, но той има 112 гола и трудно ще го доближи, особено ако португалецът продължава да вкарва по този начин.