Полузащитникът на Ювентус Миралем Пянич e казал на Пари Сен Жермен, че единственият клуб, към който иска да се присъедини това лято, е Барселона, това твърди „Mundo Deportivo", който съобщава, че Пянич казал на спортния директор на ПСЖ Леонардо, че не се интересува от трансфер във френската столица.

Френската медия „RMC Sport“ е убедена, че босненският национал ще напусне това лято. Има предположения, че Барса и Юве се надяват на бартерна сделка, в която Артур Мело да се премести при „биаконерите“, но бразилецът няма желание за това.

Артур има договор с клуба до лятото на 2024 година с клауза за освобождаване от 400 милиона евро, докато „Transfermarkt“ го оценява на 70 милиона евро.

„Разговаряме с Барса, както правим с много клубове, защото лятото ще е трудно“, заяви ръководителят на трансферите на Ювентус Фабио Паратичи пред „Sky Sports“ миналия месец, цитиран от „Diario Sport“.

Нежеланието на Артур да напусне „каталунците“ може да означава, че Юве ще търси друга дестинация за Пянич. Говори се, че италианският шампион е готов да предложи босненеца на Челси, като в замяна ще поиска Жоржиньо, който минава за любимец на наставника Маурицио Сари.