Съвсем очаквано, Кристиано Роналдо започна да изплаща трансфера си в Ювентус преди да е направил първото си докосване в официален мач за „бианконерите”.

Италианският шампион обяви най-големият си трансфер в историята, привличайки Роналдо на „Алианц Стейдиъм” за 100 милиона евро, а контрактът на футболиста е за четири години. На година той ще получава по 30 милиона евро.

Мегазвездата на световния футбол бе представен официално в понеделник в Торино, а от клуба се похвалиха, че за 24 часа са продадени над половин милион фланелки с името на Кристиано и легендарният №7.

При кратка справка се разбира, че за 48 часа, Ювентус ще натрупа 46,8 млн. евро от продажбата на фланелки. Важно е да се отбележи, че не всеки цент от тази сума ще влезе в касата на „старата госпожа”, тъй като голям процент от продажбата на дадена фланелка на играч влиза в касата на фирмата, която облича даденият клуб.

Кристиано е близо да „строши” рекорда на италианския клуб, чийто най-голям успех при продажбата на фланелки е 850 хиляди за един сезон. Това става през 2016/17 при продадени фланелки за целия отбор на торинския гранд.