Бъдещото ново попълнение на Ювентус – Емре Джан се появи днес  в Торино. Това е повече от явен знак, че в близките часове германският национал ще парафира контракт с италианския шампион.

Реално „бианконерите” няма да платят нито цент за привличането на 24-годишния играч, чийто договор с Ливърпул изтича на 30-и юни. Джан и агентът му не успяха да се споразумеят за удължаването на контракта главно защото настояваща включването на не особено висока откупна клауза – практика, каквато не съществува на „Анфийлд”.

Още тогава Ювентус изглеждаше най-сериозния кандидат за подписа на Джан, макар че бързо започнаха да долитат слухове за Манчестър Сити и Реал Мадрид. През последните седмици Джан вкара известно напрежение в клубната управа на „старата госпожа” с мълчанието си, макар Ливърпул да обяви предварително задаващата се раздяла.

В крайна сметка всички притеснения за Юве отшумяха, след като тази сутрин футболистът се появи сред пристигащите на летище „Казеле”. Следващата му спирка е клубната база на „бианконерите”, където ще премине обстойни медицински изследвания. Ако всичко с тях наред, Джан ще парафира за 5 години.

Германецът би станал второто лятно попълнение за Ювентус, които дотук привлякоха единствено вратаря Матия Перин от Дженоа.