Директорът в Ювентус Фабио Паратичи категорично отхвърли тръгналите преди дни информации за съществуваща договорка между клуба и мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Шефът заяви, че няма истина в тези слухове и заяви, че от уважение към всички варианти, които се обсъждат в клуба, ще се изчака приключването на всички турнири.

Днес „бианконерите” приключват кампания 2018/2019 с гостуване срещу Сампдория в 38-ия кръг на Серия А. Това ще бъде и прощалният мач на наставника Масимилиано Алегри, който донесе пет поредни шампионски титли на страната. Италианецът обаче не успя в голямата цел – спечелването на Шампионската лига, където на два пъти изведе Юве до финала и го загуби.

Раздялата с Алегри означава, че трябва да се намери заместник, който да използва положената вече база и да надгради над постигнатите вече резултати. Сред вариантите, които циркулират из италианската преса, попадат имена като Маурицио Сари (Челси), Маурисио Почетино (Тотнъм), Симоне Индзаги (Лацио), Синиша Михайлович (Болоня) и Пеп Гуардиола (Манчестър Сити).

„Ние не изпитваме нужда да създаваме заглавия или да се самоизтъкваме, просто трябва да изградим най-добрия възможен състав.  Ще действаме съгласно директивите на нашия нов наставник, затова трябва да го изчакаме, преди да предприемем каквито и да било ходове”, коментира Паратичи.

А колкото до предполагаемата му лична среща с Гуардиола, той добави: „Живеем в странен свят. Никога не сме имали контакт с Гуардиола и никога не сме мислили за него. Той има договор, затова всичко ми изглежда много странно.  Знаем, че светът, в който живеем, е такъв и трябва да го приемем. Имаме ясни идеи и преценяваме ситуацията. Докато всички турнири не приключат, ни изглежда редно да запазим мълчание в знак на уважение към всички.”